Descoperă MONTPESA!

ASOCIATIA PENTRU DEZVOLTAREA TURISMULUI- MONTPESA

Scopuri

image description

DEZVOLTARE TURISTICA

Asociatia MONTPESA urmareste dezvoltarea integrata a turismului la nivelul celor sapte localitati, prin punerea la dispozitia turistilor a unor servicii diverse si de calitate.

image description

PROMOVARE TURISTICA

Asociatia MONTPESA urmareste promovarea turistica nu doar la nivelul localitatilor componente, ci si la intreg judetul Bacau.

image description

ECONOMIE CIRCULARA SI DESIGN SISTEMIC

Asociatia MONTPESA are ca scop, pe langa dezvoltarea turistica, si relansarea economiei locale prin implementarea conceptului de economie circulara si design sistemic.

Componenta

Municipiul Moineşti


Afla mai multe

Staţiunea Balneoclimaterică Târgu Ocna


Afla mai multe

Staţiunea Balneoclimaterică Slănic Moldova


Afla mai multe

Oraşul Dărmăneşti


Afla mai multe
 

Comuna Dofteana


Afla mai multe

Comuna Măgireşti


Afla mai multe

Comuna Zemeş


Afla mai multe

Comuna Asău


Afla mai multe

Dezvoltarea turistica

Tipurile si formele de turism din cadrul MONTPESA

Turismul curativ

Acest tip de turism este prioritar prin faptul ca statiunile Moinesti, Targu Ocna si Slanic Moldova poseda factori cu valoare terapeutica importanta.

Turism de recreere

MONTPESA ofera posibilitatea practicarii turismului sportiv, turismului de aventura

Turism religios

MONTPESA detine numeroase atractii turistice religioase ce pot trezi interesul turistilor prin vechime, arhitectura, conditii istorice.

Turism cultural

MONTPESA pune la dispozitia turistilor un numar impresionant de evenimente culturale specifice locului si unice in tara.

Ecoturism

MONTPESA ofera posibilitatea practicarii ecoturismului datorita existentei numeroaselor arii protejate

Turism rural si agro-turism

MONTPESA detine zone rurale cu un caracteristici etnografice aparte si doreste sa asigure perpetuarea valorilor specifice acestui spatiu.

Turism gastronomic

Descopera specificul gastronomic al zonei!

Circuite tematice

Descopera diversitatea si autenticitatea atractiilor turistice!

PROMOVARE TURISTICA

Modalitati de promovare turistica

Promovare turistica

Procesul de promovare turistica realizat de MONTPESA va viza intreg teritoriul judetului Bacau, deoarece serviciile turistice puse la dispozitie vor oferi posibilitatea turistilor de a vizita resurse, atractii, obiective turistice care nu se regasesc in cadrul teritoriului localitatilor componente. Materialele de promovare vor fi sub forma cataloagelor, broșurilor, pliantlore, posterelor și foilor volante, diverselor tipărituri, ghidurilor, hărților turistice, s.a.

Promovare stiintifica

Acest tip de promovare se refera mai ales la factorii naturali cu valoare terapeutica ce pun bazele turismului curativ.
Promovarea științifică este destinată mai ales medicilor, asociațiilor științifice medicale, centrelor de cercetare a factorilor terapeutici naturali, centrelor academice.
Activitățile concludente în acest sens implică participarea la reuniuni medicale naționale, internaționale, conferinte științifice naționale, internaționale, organizarea unor conferințe locale la care să fie invitați medici specializați renumiți, încurajarea medicilor și cercetătorilor locali, naționali de a publica articole în reviste de specialitate naționale și internaționale.

ECONOMIE CIRCULARA SI DESIGN SISTEMIC

O noua modalitate de relansare economica

Un nou concept

Tranzitia catre o economie circulara orienteaza discursul catre reutilizare, reparare, renovare si reciclarea materialelor si a produselor existente. Beneficiile adoptarii unui astfel de model merg dincolo de protectia mediului si economisirea resurselor, intrucat implementarea unui astfel de model genereaza un proces intens de inovare, inclusiv a sistemului industrial traditional, conducand catre noi oportunitati si modele de afaceri. Fenomenul de tranzitie trebuie condus in special de firme si actori din industrie si poate fi stimulat in principal de un cadru de reglementare mai precis si de catre consumatori mai exigenti si mai constienti.

„Simt ca locurile acestea ma iubesc” Stefan Luchian